height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=744130582890852&ev=PageView&noscript=1"

Fotoshoot Blog

5 handige tips 

Voor jouw fotoshoot

“I shoot, you shine”. Ik denk dat dit een veel gemaakte quote is door fotografen. Of “doe maar gewoon alsof de camera er niet is.” Mijn eerste gedachte is dan: “Ik lach in het dagelijkse leven toch niet ook zo overdreven…? Midden op straat, in het openbaar, zo nep.” NEE, natuurlijk niet! In het dagelijkse leven poseer ik niet iedere dag voor een camera.

Toen ik met Studio Deche begon, wilde ik een foto op mijn website die jullie direct laat zien wie ik ben en wat ik wil uitstralen. Een open, enthousiaste vrouw voor de particuliere en zakelijke markt. Fotografie is namelijk zeer belangrijk, hierdoor maakt de consument de beslissing om verder te kijken of om weg te klikken. Ik werd gefotografeerd door een oud klasgenootje van mij: Laura Tibosch. Omdat ik haar al kende van vroeger was het wat makkelijker om iets minder gespannen te zijn. Maar niet iedereen kent zijn of haar fotograaf. Ik deel daarom dan ook graag wat tips zodat jij je wat meer “model” kan voelen bij het starten van jouw shoot.

Achteraf had ik deze tips van tevoren moeten lezen want binnen de kortste keren stond ik in de binnenstad van Den Bosch te poseren alsof ik een model was. Helaas was dit niet zo! Want op het merendeel van de foto’s dacht ik: jeeeeezus, ben ik dat? Een les voor mij en dus een aantal tips die jij kan gebruiken!

Goodluck, Liefs Deche 


Tip 1. Voeg iets van kleur toe aan de foto
Je kan er niet altijd helemaal “on fleek” uit zien. Soms heb je gewoon een bad hairday en laat dat dan nou uitgerekend de dag zijn dat jij je fotoshoot gepland hebt staan. Wanneer je iets van kleur toevoegt, trekt dat de aandacht weg van hetgeen wat je niet wil laten zien. Het hoeft niet altijd in een top te zitten. Dit kan natuurlijk ook heel subtiel met een felle lippenstift of wat blush.

Tip 2. Speel met props
Ik vond het heel ongemakkelijk wat ik met mijn handen moest doen. Ik kon ze toch moeilijk los laten hangen of in mijn zakken steken?! Speel daarom met poses, attributen en zorg dat je handen nuttig gebruikt worden.

Tip 3. Verleng je nek
Mocht je het nog niet weten (wat me sterk lijkt, want zelfs Tyra Banks heeft tijdens het programma America’s Next Top Model deze tip gegeven): strek je nek uit. Hierdoor versmal je jouw gezicht en is die dubbele kin verleden tijd!

Tip 4. Duw je rechterheup naar een kant
Wanneer je je heup naar één kant brengt, maak je van je lichaam een s-vorm. Hierdoor lijk je slanker en je spant ondertussen ook nog eens je buikspieren aan.

And last but not least:
Tip 5. Lach, ook al is ‘ie nep!
De belangrijkste tip en eigenlijk ook de meest vanzelfsprekende: lach! Je zal niet alleen merken dat je stralend op de foto komt te staan, maar je krijgt er zelf ook nog eens een energieboost van. Een glimlach maakt iedereen mooier!


PS: zoek jij nog een fijne fotograaf die lekker informeel is en vol enthousiasme aan de slag gaat? Kijk dan snel op de website van Yvonne van de Zanden. Studio Deche heeft een fijne samenwerking met Crearix. www.crearix.nl